• Çalışma Saatleri : 09:00 - 18:00

Hizmetler



Çevre Danışmanlık

BİZİM ÇEVRE DANIŞMANLIK HİZMETLERİ olarak yasal düzenlemelerle çerçevesi belirlenmiş çevre danışmanlığı hizmetlerini tamamen profesyonel şekilde sunmaktayız. Bu kapsamda yer alan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği, ÇED İzleme Kontrol Süreci, Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliği ve Atık Grubu Yönetmeliği hükümlerine göre hizmet vermekteyiz.

Sıfır Atık

Giderek kirlenen, kuruyan ve çölleşen dünyamızı kurtarmak için geç değil. İnsanoğlunun yaşadığı alanı koruması, gelecek nesiller için daha yaşanabilir kılması için elini taşın altına koyması gerekiyor. İstisnasız herkesin doğal yaşamı korumaya yönelik çaba göstermesi, bu konuda ulusal ve uluslar arası politikaların yaygınlaştırılması hayati önem arz ediyor.

ÇED Raporu

Yapılması düşünülen tüm projelerde çevreye karşı olma ihtimali bulunan zararların hesap edilmesi, alınacak önlemlerin tespiti veya asgari düzeye indirilmesi çalışmalarının tamamına çevresel etki değerlendirilmesi adı verilmektedir. Bu değerlendirmeleri içeren rapor da ÇED raporu olarak adlandırılır.

Çevre İzin ve Lisans Belgesi

Yeni projelerde yerelden başlayıp bakanlığa kadar uzanan bir silsile içinde hareket edilerek çevre izin ve lisans belgesi alınma zaruriyeti vardır. Tüm Çevre Mevzuatları içinde yer alan hükümler, projelerin çevre ile olan ilişkisini düzenlemektedir. Hazırlanan projelerin doğaya saygılı ve çevreye zarar vermeyecek şekilde düzenlenmesi önemlidir.

Atık Yönetimi

Atıkların oluştuğu çevrede azaltılması, niteliklerine göre ayrıştırılması, toplanarak geçici depolama alanlarına nakledilmesi, geri dönüşüm sürecine kazandırılması, bertaraf edilmesi ve nihayetinde kontrolünün sağlanması atık yönetimidir.

Çevre Yönetim Sistemi

Yaşamın devam etmesi için insanın tüm canlılara gereksinimi vardır; insan da dahil tüm canlıların da temiz bir çevreye ihtiyacı vardır. Kirliliğin her geçen gün artması tahrip gücü yüksek bir etki oluşturmakta, bu etki canlıların sağlığını tehdit etmekte ve ömrü kısaltmaktadır.

Deşarj İzni

Üretim faaliyetleri sonucunda ortaya atık su çıkaran firmaların, bu atık suyu güvenli ve temiz şekilde doğaya salması deşarj, bu doğaya salınım işlemi için yasal müsaade alınmasına ise deşarj izni adı verilmektedir. Bu iznin ana hedefi doğadaki su kaynaklarının korunması, temiz kalması ve canlılar için kullanımının sürdürülebilmesidir.